Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering SEO

Sökmotoroptimering - SEO

Sökmotoroptimering seo - Search Engine Optimisation på engelska. Detta är en mycket viktig del när du skall bygga din hemsida för att inte säga kanske den viktigaste. Det innebär att du på bästa möjliga sätt gör dina sidor sökbara på internet via sökmotorer som t ex google.

Hur gör man sökmotoroptimering?

När du bygger upp din webbsida så gör man normalt en sökordsanalys först som tar reda på vilka sökord som passar din sida som bäst. Detta finns det flera hjälpmedel till på nätet men det vanligaste är nog google adwords. Där efter bygger man upp innehållet på dina sidor med hänsyn till dessa ord. Man använder orden i titlar, url (webbadressen), i texten på sidorna m.m. Viktigt att säga är att det allra viktigaste är att du har ett intressant och värdefullt innehåll på sidorna i första hand och inte försöker använda dina sökord för många gånger.

Viktigt att tänka på är vem du tar hjälp av när du gör din hemsida och seo!

En del företag gör reklam för att du snabbt och enkelt gör din egen hemsida men om du verkligen vill dra nytta av din hemsida och inte har rätt kunskaper så är det inget alternativ som rekommenderas.
Ta i stället hjälp av någon som är insatt och erfaren så det blir rätt.Använd gärna dig av en webbyrå som du vet kommer att finnas kvar en lång tid framöver så ni kan lära av varandra och inte behöver leta nytt folk med jämna mellanrum som skall sätta sig in och ta över din webbsida. Det kan bli dyrt och krångligt i längden. PS. Grannens son är inte alltid det bästa alternativet då du inte vet vad han gör i framtiden 🙂

Var professionell och noggrann med ditt innehåll

Tänk på att du använder bra och professionella bilder och gör ditt innehåll intressant för dina besökare. Sidan skall vara lättmanövrerad och dina besökare skall snabbt hitta bland dina länkar och information. Skriv gärna minst 300 ord text per sida.

Ta hjälp och följ statistiken på dina sidor

Det finns många hjälpmedel för att följa upp och analysera dina webbsidor med. Det vanligaste är nog google analythics. Med analythics kan du få all möjlig statistik som tex antal besök, hur länge de stannar, vilka sidor de besöker m.m. Sedan andänder du dig av detta för att ständigt förbättra ditt innehåll på din hemsida.

Skaffa länkar till din hemsida

En viktig del i ditt SEO arbete är att skaffa bra inlänkar till din sida. I bästa fall så får du inlänkar från en stor och populär sida som handlar om liknande ämne som din sida gör. Länktexten som är länkad till dina sida är också viktig samt att du använder dig av olika landningssidor i url :en.

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Lämna ett svar