Headset – Bluetooth | Att tänka på vid köp

Headset bluetooth informationHeadset – Bluetooth | Att tänka på vid köp

Att köpa ett headset är inte alltid så enkelt som man kan tänka sig, det finns en uppsjö med olika varianter och modeller för olika tillfällen. Här skall vi försöka reda ut begreppen och underlätta för dig när du skall köpa.

Det första man skall tänka på är vad man skall använda headsetet till:

  • Till datorn
  • Till mobilen
  • Till kontorstelefonen
  • Till spel
  • För musik

Bestäm sedan om det skall vara trådlöst headset eller ett headset med sladd.

Fördelar och nackdelar: fördelen med ett trådlöst headset är att du kan röra dig fritt och slipper att sladden är i vägen. Nackdelen är att headsetet måste laddas och att priset brukar vara lite högre. Fördelen med ett headset med sladd är att du som regel får ett bättre ljud och att priset är lägre.

Headset till datorn och gaming

När du väljer headset till datorn och gaming så rekommenderar  vi att du kostar på dig ett headset med bättre kvalitet då det används mycket och under lång tid. ett bekvämt headset med bra ljud funkar bättre. Här kan du också välja mellan on ear och over ear. On ear ligger kudden utanpå ditt öra och over ear ligger runt om örat vilket vi rekommenderar till gaming.

Headset till mobilen

Här kan du välja mellan många varianter. Headset med sladd och trådlösa bluetooth headset.

Headset till kontorstelefonen

Skall du ha ett headset till kontorstelefonen så är det viktigt att kontrollera att headsetet är kompatibelt med din telefon. Här finns det olika tekniker och kontakter som används. Vanlig telefon, växeltelefon, IP-telefon m.m.

Design och varianter på utförandet av headset

Designen varierar mycket och vad som är det bästa är personligt. Det finns headset med huvudbåge, headset med stöd över örat. En det varianter är även ombyggbara och kan användas som både och.

 

 

Spara

Spara

Lämna ett svar